Contact

Rupako B.V.
Drieënhuizerweg 7a
3774 RE  Kootwijkerbroek

tel:  +31 (0)342 - 444567

info@rupako.nl

 

Over Rupako

Rupako B.V. is opgericht op 17 juni 2005 door Rutger Pape. In het najaar van 2004 begon hij met een onderzoek naar een nieuwe en betere manier van brandbeveiliging voor rieten daken. Voor die tijd konden rieten daken alleen tegen brand beschermd worden door middel van een brandwerende impregnatie. Deze methode was echter niet optimaal. Al snel was duidelijk dat het nieuwe systeem een blusinstallatie moest worden; vuur bestrijdt men immers van oudsher al met water. In maart 2005 heeft Rupako een detectiesysteem ontwikkeld dat zelf de vlam ontdekt en vervolgens automatisch het sprinklersysteem inschakelt. TNO-tests toonden in diezelfde maand aan dat het sprinklersysteem zeer doelmatig werkt en aan strenge normen voldoet.
De reacties van rieten daken bezitters die het sprinklersysteem hebben laten aanbrengen, van rietdekkers, aannemers en architecten zijn allen zeer positief.

Op 30 januari 2006 heeft Rupako de GIP aanmoedigingsprijs gewonnen. Deze aanmoedigingsprijs was bedoeld als stimulans om de noodzakelijke verbeteringen in de plannen en in de voorbereidingen voor lancering door te voeren. Ook het Gelders Innovatie Platform droeg het idee van Rupako dus een warm hart toe.

Inmiddels is Rupako uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf en plaatsen we Flying Brands Detection Systemen door het hele land.